Om oss

Zenskolen følger klassiske zentradisjoner med sittende meditasjoner (zazen) på 25 minutter, med gående meditasjon (kinhin) mellom meditasjonsøktene. Vi bruker også formelle elementer fra klassisk zenpraksis som mondo (spørsmål og svar) og studier av læren (Dharma).

De terapeutiske «bi-gevinster» kan også være frigjørende, men som en mester sa: «Zen is the ultimate therapy!»

Det ingen guddom knyttet til læren eller praksisen i zen, så kristne er godt representert sammen med andre trosretninger.

Det er avgjørende for å kunne lykkes i ens søken at noen har gått veien forut, og således kan ta ansvar for og veilede hver enkelt i hans/hennes praksis. Zenskolen har derfor hele tiden hatt anerkjente zenmestre og praktisert/studert under deres veiledning. Vår første veileder var Joshu Sasaki Roshi, deretter Sheng Yen, som begge nå er døde. Siden 2012 har den kvinnelige polske zenmesteren Reiko Roshi vært skolens leder og zenskolen er formelt en del av hennes sangha.

Zenskolen tilbyr skolering og innføring i deltakernes første skritt på veien, og dessuten et godt stykket videre, for deretter er bistå med formidling av treningen under veiledning av Reiko Roshi.

Gruppen er åpen for alle og tar med løpende mot nye medlemmer. Kjennskap til zen på forhånd er ingen forutsetning.

Zenskolen var en av initiativtakerne til stiftelsen av Buddhistforbundet i 1978. Flere av de som var med helt fra begynnelsen er fortsatt aktive hos oss, deriblant Arne Tørjesen som ledet zenskolen i dens første periode.