Spørsmål:
Mindfulness ser ut til å være det nye store. Andre snakker om awareness. Er det ikke bare nye ord for game sannheter? Mindfulness gir jo også assosiasjoner om at sinnet er fullt? Hvordan ser dere på disse nye bevegelsene?

Svar:
Jeg skjønner du mener at ”mindfulness” og ”awareness” bare ord og ikke selveste The Coca Cola (The Real Thing), omtrent sånn å forstå som at metoden ikke er et ord, men en praksis.

Derfor sa da også vår tidligere lærer Sheng Yen at D er en Metodeløs Metode – og Ummon (blant utallige) at Mu er The Gateless Gate.

Hvis du går til doktor´n med mageknip, og det viser seg at det er Jesus og Buddha som tar imot på legekontoret, sier Jesus: “Jeg ser  at smertene dine er følgene av den kraftige influensaen du nylig har hatt, men din Virkelige sykdom er at du ikke har funnet frem til Himmelriket inni deg!

Buddha, litt mere analytisk?,  tar et røntgenbilde og sier så: “Det er en forsnevring i din aorta  som ikke er farlig, men din virkelige sykdom er at du ikke har kvittet deg med ditt falske Jeg.”

Høk over høk
Ibsen lot Peer skrelle en løk.

Ibsen sa: “Han må  derfor reinkarnere!”,
Buddha sa: “Nei, nå trenger han ikke flere.”

Tom er
ikke Dum

Mindfull
er ikke Tull(?)

Body and Soul
er En, ikke 2!

D hjelper å tro,
snill og go´

Les en bok
bli klok

nøtt til at vandre,
om noe skal seg forandre

Jeg går ut i hagen, skvaldrer videre med min kål
SKÅL!

Categories: zen

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *